min fotoresa

Jag har alltid fotat, från jag var liten och vi fick låna mammas kamera och fota runt där jag bodde till jag fick min första egna kamera i mellanstadieåren. Men det stora klivet kom när jag fyllde 45 och fick min första digitalkamera och en ny värld öppnade sig. Och när jag köpte min första systemkamera öppnade helt nya vägar.

Som ny innehavare av en systemkamera börjar ofta resan med att man upptäcker att det är himla kul och fota bilderna blir fina även om du nöjer det med att fota på auto. Du tar med kameran till alla kalas och fotar glatt hela kvällen. Därefter går man ut, fotar trädgård, hus landskap, och du är och fotar precis ALLT bara för att det är så himla roligt.

Men någonstans på vägen där ville jag lära mig mer och gick två olika fotokurser och gick med i Kinna fotoklubb där jag nu är ordförande.

Snart så lockar det här med nya objektiv och makro är ofta något man köper på sig, så även jag. Hittade ett begagnat makro och fotade allt från droppar till blommor, och makro är fortfarande lika kul. MEN så fick jag förra året en möjlighet att visa mina bilder på Hyssna fotoklubb, och då och där var jag just i detta att allt var kul och fota, var och pillade och fotade allt. Detta visade också mina bilder jag visade, hade med landskap, gatufoto, makro men hade även med några porträtt jag tagit på mina barn och kusinbarn. När visningen var slut sa jag till dom precis så, fotar allt och har väl inte riktigt bestämt mig för vad som är roligast att fota, en herre säger då, "du ska fota porträtt"

Och där och då kände jag att det var rätt, det var roligt att fota porträtt, senare samma år köpte jag mig en fullformatskamera för kände att jag utvecklats att den jag hade inte räckte till för mitt fotande längre och samma år tog jag även mod till mig och skapade Fotofröjd, en sida på Facebook, som även blev en hemsida som jag nu i år har uppdaterat. Jag började så smått att fota andra än i min släkt och första gången var jag rent ut sagt skitnervös, men det gick bra och de jag fotade var riktigt nöjda med sina bilder.

I år har steget taget ett kliv till, jag har satsat på workshop, jag läser och studerar på nätet och kollar på kurser online. Jag har fotat två bröllop, fotat flera fina familjer och mitt bildarkiv växer.

Så jag gillar fortfarande att fota allt, men har nischat in mig på porträtt, gillar att fota barn då jag ju i grunder är förskollärare och har alltid älskat att umgås med barn. Bröllop var också helt underbart att fota och efter mina två känner jag mig redo för mer. Ni är varmt välkomna att följa min resa in i framtiden och vill ni så ses vi framför kameran så fotar jag gärna just er.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Camilla » #camillaobettan2016:  ”Vill bara säga att dina foton är fantastiska, du har fångat känslan på ett magis..”

  • LENNART » Pigga killar:  ”Några bra tips på fotostället runt om i vår kommun?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln