Lågsäsong

Just nu vad gäller fotografering är det lågsäsong, särskilt för en annan som saknar studio, detta är något som VERKLIGEN står på önskelistan. Det går dock att fota inne utan studio om man har ett bra fönster. Detta fick jag lära mig på min kurs med Benny Ottosson och använde mig av detta när jag fotade ett bröllop i somras.

Denna första bild nedan till exempel är fotad inne i församlingshemmet i Skene, ljuset från fönstret lyser in på vackra Karla och den neutrala bakgrunden funkar fint. (Fick lyfta ner en tavla för att få det riktigt bra, men vad gör man inte för konsten)


Ett annat exempel är den andra bilden på min son, han sitter på en soffa framför ett stort fönster och här har jag medvetete valt att göra bilden väldigt mörk för att lyfta effekten i sonens ansikte. Han hade även en mörk hoodtröja på sig för att dölja hans rätt ljusa hår. Så med lite klur och kunskap kan man även fota kreativa bilder även inomhus utan studio.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Camilla » #camillaobettan2016:  ”Vill bara säga att dina foton är fantastiska, du har fångat känslan på ett magis..”

  • LENNART » Pigga killar:  ”Några bra tips på fotostället runt om i vår kommun?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln