Ljudeffekter använda på mitt bildspel "Året 2016 i makro" 

Alla effekter är hämtade från:
http://freesound.org

Lista över ljud och kreatörer:

TeodorVG - Forest Wind.wav CC license
https://www.freesound.org/people/TeodorVG/sounds/367173/

conradzbikowski-Snow Walk.wav
https://www.freesound.org/people/conradzbikowski/sounds/262591/

soundmary-flowing river water.mp3 CC licence
https://www.freesound.org/people/conradzbikowski/sounds/262591/

odilonmarcenaro-Bees and bumblebees foraging CC licence
https://www.freesound.org/people/odilonmarcenaro/sounds/239909/

inchadney-Wind and Rain.WAV CC licence
https://www.freesound.org/people/inchadney/sounds/46351/


amirhossein_frt-Walk on leaf,fall.WAV CC licence
https://www.freesound.org/people/amirhossein_frt/sounds/330740/

ERH-sparrows.wav CC licence
https://www.freesound.org/people/ERH/sounds/30338/

Itimbreknight-ce cracking 
https://www.freesound.org/people/timbreknight/sounds/342546/

ReiyaManor-water-drops.wav
https://www.freesound.org/people/ReiyaManor/sounds/351623/

Kreatörerna går att finna under respektive användarnamn på Freesound.org

Gällande regler för Creative Common Licence:

https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Läs hela inlägget »

Lördag och det är bröllopsdags, bröllop är alltid underbart att fotografera, idag var det Camilla och Bettans tur, platsen var Vänga Kyrka, och omgivningen runt Vänga är helt fantastisk och vädergudarna kunde inte vara mer gynnsamma, som upplagt för ett perfekt bröllop med andra ord.

Här får ni en liten tjuvkik på några av alla bilder jag fotat idag, och jag blir alltid förskräckt när jag kollar på minneskortet och ser hur många bilder jag tagit, men det blir lätt så när man blir inspirerad av ett sådant vackert par som Camilla o Bettan, med sin fantastiska dotter Ella.

Klicka på bilderna så kommer ett litet bildspel upp.

Läs hela inlägget »

Fotade detta alldeles underbara par inför deras bröllop som jag ska fota i augusti.  Kommer att bli en helt magisk dag, med massor av kärlek. Inför fotograferingen är nästan mer viktig än själva bröllopsdagen, fast bara nästan, men det är då brudparet har möjlighet att tala om deras förväntingar på mig, och dels får jag möjlighet att lära känna paret något, dels får vi tillsammans möjligheten att leta efter vackra ställen att fota på.

OCH vackra stället och fota på hittade vi minsann. Vi var i trakten vid Vänga, både intill kyrkan men även vid Vänga kvarn, en helt fantasisk plats med grönt och vatten och små stigar, perfekt för bröllopsfotograferi. Kommer och bli så kul.

Klicka på bilden så kommer den upp i större läge.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: bröllop

Är för närvarande sjukskriven och det är verkligen urtråkigt, hade sett fram emot denna vår med massor av fotograferingar, av studenter, barn och familjer. NU kan jag inte göra något av det och bara invänta bättre tider, och att jag ska må bättre, att orka fotografera gör jag nog, för det är det som är mitt stora intresse och fotografering ger mig enerigi. MEN jag kan ju inte ta betalt och ta emot pengar när jag är sjukskriven och där står jag nu, mitt emellan hötapparna och kan inte göra nått åt det, mer än att kämpa på. 

Har dock lite att se fram emot hade en tävling i början av januari innan jag blev sjuk och den familjen ska jag fota nu i vår, tänker fota mina barn, (de har inget val) Har köpt in en fin klänning som jag har tänkt att ha som gravidklänning, känner ingen som är gravid, men känner ni nån så säg till, Jag fotar i så fall gratis mot att jag visar bilderna på mina sidor. Sedan fotar jag ju allt annat mellan himmel och jord nu när jag inte fotar människor.

För att fota är min energikälla, och har gått två olika workshops under tiden jag varit hemma, och en av dom var just gravidfotografering, och bilderna blev så fina så är så sugen på att testa detta själv. Här får ni lite bilder därifrån.

 

Läs hela inlägget »

Just nu vad gäller fotografering är det lågsäsong, särskilt för en annan som saknar studio, detta är något som VERKLIGEN står på önskelistan. Det går dock att fota inne utan studio om man har ett bra fönster. Detta fick jag lära mig på min kurs med Benny Ottosson och använde mig av detta när jag fotade ett bröllop i somras.

Denna första bild nedan till exempel är fotad inne i församlingshemmet i Skene, ljuset från fönstret lyser in på vackra Karla och den neutrala bakgrunden funkar fint. (Fick lyfta ner en tavla för att få det riktigt bra, men vad gör man inte för konsten)


Ett annat exempel är den andra bilden på min son, han sitter på en soffa framför ett stort fönster och här har jag medvetete valt att göra bilden väldigt mörk för att lyfta effekten i sonens ansikte. Han hade även en mörk hoodtröja på sig för att dölja hans rätt ljusa hår. Så med lite klur och kunskap kan man även fota kreativa bilder även inomhus utan studio.

 

Läs hela inlägget »
Träffade en urmysig familj och deras två barn i slutet av oktober. Vi fotade vid foten av Seatons kulle i bokskogen, där bjöd hösten på sin allra bästa prakt, älskar verkligen höstens färger och ihop med de fina barnen blev det verkligen superbilder. Är så tacksam att jag kan hålla på med denna hobby som ger mig så mycket glädje.

Läs hela inlägget »
Etiketter: barn

Jag har alltid fotat, från jag var liten och vi fick låna mammas kamera och fota runt där jag bodde till jag fick min första egna kamera i mellanstadieåren. Men det stora klivet kom när jag fyllde 45 och fick min första digitalkamera och en ny värld öppnade sig. Och när jag köpte min första systemkamera öppnade helt nya vägar.

Som ny innehavare av en systemkamera börjar ofta resan med att man upptäcker att det är himla kul och fota bilderna blir fina även om du nöjer det med att fota på auto. Du tar med kameran till alla kalas och fotar glatt hela kvällen. Därefter går man ut, fotar trädgård, hus landskap, och du är och fotar precis ALLT bara för att det är så himla roligt.

Men någonstans på vägen där ville jag lära mig mer och gick två olika fotokurser och gick med i Kinna fotoklubb där jag nu är ordförande.

Snart så lockar det här med nya objektiv och makro är ofta något man köper på sig, så även jag. Hittade ett begagnat makro och fotade allt från droppar till blommor, och makro är fortfarande lika kul. MEN så fick jag förra året en möjlighet att visa mina bilder på Hyssna fotoklubb, och då och där var jag just i detta att allt var kul och fota, var och pillade och fotade allt. Detta visade också mina bilder jag visade, hade med landskap, gatufoto, makro men hade även med några porträtt jag tagit på mina barn och kusinbarn. När visningen var slut sa jag till dom precis så, fotar allt och har väl inte riktigt bestämt mig för vad som är roligast att fota, en herre säger då, "du ska fota porträtt"

Och där och då kände jag att det var rätt, det var roligt att fota porträtt, senare samma år köpte jag mig en fullformatskamera för kände att jag utvecklats att den jag hade inte räckte till för mitt fotande längre och samma år tog jag även mod till mig och skapade Fotofröjd, en sida på Facebook, som även blev en hemsida som jag nu i år har uppdaterat. Jag började så smått att fota andra än i min släkt och första gången var jag rent ut sagt skitnervös, men det gick bra och de jag fotade var riktigt nöjda med sina bilder.

I år har steget taget ett kliv till, jag har satsat på workshop, jag läser och studerar på nätet och kollar på kurser online. Jag har fotat två bröllop, fotat flera fina familjer och mitt bildarkiv växer.

Så jag gillar fortfarande att fota allt, men har nischat in mig på porträtt, gillar att fota barn då jag ju i grunder är förskollärare och har alltid älskat att umgås med barn. Bröllop var också helt underbart att fota och efter mina två känner jag mig redo för mer. Ni är varmt välkomna att följa min resa in i framtiden och vill ni så ses vi framför kameran så fotar jag gärna just er.

Läs hela inlägget »

Hösten bjuder på helt otroliga färger, och dessa dagar då solen skiner och man kan njuta ute av alla dessa underbara färger är bara så bäst. Bäst är också när man kan tillsammans med denna lilla goding fotografera tillsammans. Hon var verkligen på sitt bästa humör och att vara ute och fota gillade hon verkligen.

Så inga ledsamheter inte, och när vi hittade kobajs var hennes lycka gjord, och därefter gick hon runt och letade efter med bajs. Det är kul att vara 2 1/2 år gammal och lycka är en koblaja.

Läs hela inlägget »

Så var då vinnaren av min tävling utsedd och fotograferad, vinnare blev Anna och hennes fina familj från Hyssna, vi hade ett fantastiskt väder, och vi fotade vi Löckö kvarn i Hyssna.

Jag fick även möjlighet att äntligen få använda min fina låda som jag tänkte använda till barnporträtt, och det blev verkligen jättebra. Vi slapp leta stenar och flickorna blev verkligen jättefina när de satt på den.  De tyckte dock båda två att gräset var för kallt så vi lade på en grå filt också.

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: familj barn

Just nu har jag en tävling på Facebook, missa inte den, du kan vinna en fotografering med 5 högupplösta bilder med möjlighet att köpa till fler till ett förmånligt pris. Du ska kommentera varför just du vill vinna, så drar jag vinnare söndagen den 6 september.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Camilla » #camillaobettan2016:  ”Vill bara säga att dina foton är fantastiska, du har fångat känslan på ett magis..”

  • LENNART » Pigga killar:  ”Några bra tips på fotostället runt om i vår kommun?”

Arkiv

Länkar

Etiketter